ការការពារពេលទីផ្សារមានការផ្លាស់ប្តូរ គឺជាមុខងារសុវត្ថិភាពផ្អែកលើទីតាំងភូមិសាស្ត្រ (Geofencing) ដែលជួយការពារគណនីរបស់អ្នកពីការដកប្រាក់ដោយគ្មានការអនុញ្ញាតដែលផ្តើមចេញពីទីតាំងមិនស្គាល់ ឬគួរឱ្យសង្ស័យ។ ការដកប្រាក់ដែលធ្វើឡើងពីទីតាំងដែលទុកចិត្តអាចត្រូវបានដំណើរការដូចធម្មតា ខណៈពេលដែលការដកប្រាក់ដែលផ្តើមចេញពីខាងក្រៅទីតាំងដែលទុកចិត្តនឹងតម្រូវឱ្យមានការត្រួតពិនិត្យសុវត្ថិភាពបន្ថែម ទោះបីជាអាសយដ្ឋានដកប្រាក់ត្រូវបានរួមបញ្ចូលនៅក្នុងបញ្ជីស (Whitelist) នៃអាសយដ្ឋានដកប្រាក់របស់អ្នកក៏ដោយ។
សូមធ្វើតាមជំហានខាងក្រោមដើម្បីបន្ថែម គ្រប់គ្រង និងធ្វើបច្ចុប្បន្នភាពទីតាំងដែលទុកចិត្តរបស់អ្នកដោយប្រើមុខងារ ការការពារពេលទីផ្សារមានការផ្លាស់ប្តូរ។
បន្ថែមទីតាំងដែលទុកចិត្ត
ជំហានទី 1៖ បើកកម្មវិធី Bybit ប៉ះលើរូបភាពប្រវត្តិរូប របស់អ្នកនៅជ្រុងខាងឆ្វេងខាងលើ បន្ទាប់មកប៉ះលើរូបតំណាង ការកំណត់ ដើម្បីចូលទៅកាន់ Userមជ្ឈមណ្ឌល។
ជំហានទី 2៖ នៅក្រោមផ្ទាំង សុវត្ថិភាព សូមអូសចុះក្រោមទៅកាន់ ការការពារផ្អែកលើសេណារីយ៉ូ ហើយប៉ះលើ ការការពារពេលទីផ្សារមានការផ្លាស់ប្តូរ។

ជំហានទី 3៖ នៅក្នុងបង្អួចលេចឡើង បើកដំណើរការ ការការពារពេលទីផ្សារមានការផ្លាស់ប្តូរ សូមប៉ះ បន្ថែមទីតាំងដែលទុកចិត្ត។ ប្រព័ន្ធនឹងរកឃើញទីតាំងបច្ចុប្បន្នរបស់អ្នកដោយស្វ័យប្រវត្តិ។
សូមប្រាកដថាអ្នកបានបើកការអនុញ្ញាតទីតាំងនៅក្នុងការកំណត់ឧបករណ៍របស់អ្នក។ អ្នកអាចបើកការអនុញ្ញាតដោយប៉ះលើ ទៅកាន់ការកំណត់ នៅផ្នែកខាងលើនៃទំព័រ។

ចំណាំ៖ នៅពេលបន្ថែមទីតាំងដែលទុកចិត្តដំបូងរបស់អ្នក អ្នកនឹងត្រូវបានស្នើសុំឱ្យផ្តល់សិទ្ធិចូលប្រើទិន្នន័យទីតាំងរបស់អ្នក។ សូមពិនិត្យមើលព័ត៌មានដែលបង្ហាញក្នុងបង្អួចលេចឡើង ធីកប្រអប់យល់ព្រម ហើយប៉ះលើ យល់ព្រម និងបន្ត។

ជំហានទី 4៖ ពិនិត្យមើលទីតាំងដែលបានរកឃើញ ហើយបញ្ចូលឈ្មោះ (ឧទាហរណ៍ ផ្ទះ ឬ ការិយាល័យ) បន្ទាប់មកប៉ះលើ បញ្ជាក់។

ជំហានទី 5៖ នៅពេលបញ្ជាក់រួចរាល់ ទីតាំងនឹងបង្ហាញនៅក្នុងបញ្ជី ទីតាំងដែលទុកចិត្ត។ អ្នកអាចប្រើប៊ូតុងបិទ/បើកដើម្បីបើក ឬបិទទីតាំងនោះ ឬប៉ះលើ បន្ថែមទីតាំងដែលទុកចិត្ត ដើម្បីបន្ថែមទីតាំងដែលទុកចិត្តមួយទៀត។

គ្រប់គ្រងទីតាំងដែលទុកចិត្ត
ដើម្បីគ្រប់គ្រងទីតាំងដែលទុកចិត្តដែលមានស្រាប់របស់អ្នក សូមប៉ះលើ គ្រប់គ្រង នៅជ្រុងខាងស្តាំខាងលើនៃទំព័រ ការការពារពេលទីផ្សារមានការផ្លាស់ប្តូរ៖
- ប៉ះលើ រូបតំណាងកែសម្រួល ដើម្បីប្តូរឈ្មោះទីតាំងដែលទុកចិត្ត។
- ប៉ះលើ រូបតំណាងលុប ដើម្បីលុបទីតាំងដែលទុកចិត្ត។ ការផ្ទៀងផ្ទាត់សុវត្ថិភាពគឺតម្រូវឱ្យមាននៅពេលលុបទីតាំងដែលទុកចិត្ត។ នៅពេលលុបហើយ ទីតាំងនោះនឹងមិនត្រូវបានទទួលស្គាល់ថាជាទីតាំងដែលទុកចិត្តសម្រាប់ការដកប្រាក់ទៀតទេ។
- ប៉ះ បញ្ជាក់ ដើម្បីរក្សាទុកការផ្លាស់ប្តូររបស់អ្នក។

អ្នកក៏អាចដកសិទ្ធិចូលប្រើទិន្នន័យទីតាំងរបស់អ្នកវិញដោយប៉ះលើ ដកសិទ្ធិចូលប្រើ នៅលើទំព័រនេះ។ នៅពេលដែលសិទ្ធិត្រូវបានដក៖
- ទីតាំងដែលទុកចិត្តទាំងអស់នឹងត្រូវបានលុបចោល។
- ការការពារពេលទីផ្សារមានការផ្លាស់ប្តូរ នឹងត្រូវបិទ។
- ទិន្នន័យទីតាំងដែលបានរក្សាទុកទាំងអស់នឹងត្រូវបានលុបចោល។

សកម្មភាពនេះមិនអាចមិនធ្វើវិញបានទេ។ ដើម្បីប្រើមុខងារនេះម្តងទៀតនៅពេលអនាគត អ្នកនឹងត្រូវផ្តល់សិទ្ធិចូលប្រើទីតាំងឡើងវិញ។
ចំណាំ៖
— ការអនុញ្ញាតទីតាំងត្រូវតែបើកនៅលើឧបករណ៍របស់អ្នកដើម្បីប្រើមុខងារនេះ។
— អ្នកអាចបន្ថែមទីតាំងដែលទុកចិត្តបានរហូតដល់ពីរ ដោយផ្អែកលើទីតាំងបច្ចុប្បន្នរបស់អ្នក។
— ទីតាំងដែលទុកចិត្តដែលទើបបន្ថែមថ្មីត្រូវបានបិទតាមលំនាំដើម។ បន្ទាប់ពីបន្ថែមទីតាំង អ្នកត្រូវតែបើកវាដោយដៃ។
— ទីតាំងដែលទុកចិត្តត្រូវបានផ្អែកលើទីតាំងដែលបានរកឃើញរបស់អ្នក និងកាំជុំវិញនោះ។ ប្រសិនបើអ្នកផ្លាស់ទីនៅខាងក្រៅកាំនេះ ការដកប្រាក់អាចនឹងបង្កឱ្យមានការផ្ទៀងផ្ទាត់បន្ថែម។
— ប្រសិនបើអ្នកមិនអាចដកសិទ្ធិចូលប្រើទីតាំងដោយសារបញ្ហាជាមួយការផ្ទៀងផ្ទាត់សុវត្ថិភាព សូមយោងទៅ អត្ថបទនេះ សម្រាប់ដំណើរការកំណត់ឡើងវិញដោយខ្លួនឯង។
